logo bijlesned

030 - 227 00 61

telefoonnummer bijlesned

Nu beginnen is goedkoper dan wachten op de eerste onvoldoende

di, 18 augustus 2015
blog-bijles-september-goedkoop

3 x 5 > 1 x 15

Ken je deze rekensom? Hij is een beetje te vergelijken met 1 + 1 = 3. Net zo'n sommetje waar je eerst even over moet nadenken! We kennen er nog één: “Nu beginnen met bijles nemen is goedkoper dan wachten totdat het rapport onvoldoendes vertoont!”

Nu bijles nemen?

Voor de rekenaars onder jullie hebben we het even (uitgaande van een situatie waarin er écht onvoldoendes “weggebijlest” moeten worden in cijfers uitgedrukt. Starten in september met één bijles in de week kost je (gemiddeld) € 110,-- per maand. Meestal is na een periode van ongeveer vijf maanden geen (of weinig) bijles nodig. Totale kosten dus: € 550,--.

'Later' bijles nemen?

Starten in januari (nadat er sprake is van échte onvoldoendes) kost in de meeste gevallen het dubbele (er zijn dan twee bijlessen per week nodig). De maandkosten zijn dan € 220,--. Na drie maanden ben je al € 660,-- kwijt. En, omdat je al laat in het schooljaar bent, is het dan te hopen dat de resultaten meevallen.

Waarom starten met bijles in september beter is?

Waarom is in september starten dus handig? Nou ja, qua financien is dat nu wel duidelijk. Maar er is nog een voordeel wat je niet mag uitvlakken. Nu met bijles starten geeft je kind namelijk de kans meteen aan te pikken bij het klasniveau. Oftewel: je kind kan meteen volledig in de klas meedoen, snapt de stof, kan de eerste overhoring meteen maken, kan meteen meedoen met het eerste proefwerk. Dus: je kind pakt meteen de eerste punten die zo broodnodig zijn om de aansluiting bij de klas te houden én om meteen er zo voldoende mogelijk voor te staan. De eerste positieve punten zijn de punten die je kind niet meer hoeft weg te werken of in te halen.

Pluswaarde

Lees onze blog eens die we vlak voor de zomervakantie op de website plaatsten eens. Daar hadden we het over 'pluswaarde'. In het kort gezegd houdt de pluswaarde het volgende in: als je kind een maand lang de stof in de klas kan oppikken en kan meenemen, dan is de kans op een onvoldoende het kleinst. Als je kind daarentegen van meet af aan de klasstof niet kan volgen, dan betaalt zich dat tegen het eerstkomende proefwerk negatief uit.

Achteruit lopen om verder te springen

3 x 5 > 1 x 15. Een oud schoolgrapje, waarmee men wil zeggen, dat je de stof beter in 3 x vijf minuten kunt leren, dan in één keer de hele stof in een kwartier gaan leren. “Achteruit lopen om verder te springen” is ook een gezegde dat hierbij van toepassing is.

Betere resultaten en lagere kosten voor bijles

Met bijles starten in september levert je (haast) gegarandeerd betere resultaten en lagere kosten op. Heeft je kind een vak waarmee hij of zij op school wat minder staat? Begin dan met bijles. Overleg met onze studiecoördinator of de frequentie in het begin wellicht even op 1 x per twee weken kan worden gezet. Alle beetjes helpen immers!

Dus: Nu beginnen met bijles nemen is goedkoper dan wachten totdat het rapport onvoldoendes vertoont!

NAAR OVERZICHT

Bijles nodig? Meld je kind nu aan.

Boek nu een bijles