logo bijlesned

030 - 227 00 61

telefoonnummer bijlesned

Waarom je ook bijles nodig hebt als je net je proefwerk had.

do, 21 januari 2016
Wegwerken-achterstanden-bijles-proefwerk

Onze kanjer

Vroeger hadden we een docente in dienst, Nicolet. Een kanjer van een docente. Ze legde goed uit, ze had veel verstand van zaken en zij kon heel goed de echte problemen bij leerlingen onderscheiden.

Onze medewerkers moeten veel “muizen” en veel typen. Een reumatische aandoening zorgde er bij haar voor dat zij (ondanks alle hulptroepen die wij voor haar inzetten) uiteindelijk met haar werk bij ons stopte.

Dat is inmiddels 8 jaar geleden. Nog steeds hebben wij het regelmatig over haar. Zij was, wat we noemen, een natuurtalent.

De bijlessen gingen bij haar gewoon door

Haar leerlingen liepen met haar weg! Diezelfde leerlingen haalden het overigens niet in hun hoofd om hun bijlessen af te zeggen. Zij wisten: als je Nicolet belde om een afspraak af te zeggen -bij voorbeeld, omdat je vandaag je toets op school net had gehad- dan kon je steevast op één ding rekenen: die afspraak ging gewoon door!

Leerlingen waren daarom ook zo wijs om één van hun ouders te laten bellen. Ze dachten dat zij daardoor wel vrij konden krijgen. Maar niks daarvan: Nicolet was onverbiddelijk!

Je haalt een auto sneller in als hij stilstaat!

En zij had gelijk. Onze leerlingen hebben problemen met een bepaald schoolvak. Het voorbereiden van een proefwerk levert vaak zelfs even een vervelende onderbreking op bij het wegwerken van de wat dieper liggende achterstanden. Juist het afronden van de proefwerkvoorbereiding stelt ons in staat om snel weer een stuk basisachterstand weg te werken.

Met andere woorden: je haalt een auto sneller in als deze stilstaat …

Dus: als je je proefwerk hebt gehad, zeg dan je eerstvolgende bijles juist niet af, maar grijp juist deze bijles aan om nu écht aan het wegwerken van je achterstanden te werken!

NAAR OVERZICHT

Bijles nodig? Meld je kind nu aan.

Boek nu een bijles