logo bijlesned

030 - 227 00 61

telefoonnummer bijlesned

Eindsprint voor wiskunde, economie, engels
of een ander vak nodig?

Heeft jouw kind achterstand en wil je zorgen dat het schooljaar goed wordt afgesloten? Of merk je dat je kind voor dat ene vak net een extra zetje nodig heeft om het jaar goed af te sluiten? Moet je kind voor wiskunde, voor economie, of wellicht een ander vak van een 5,3 naar een 5,6? Onze ervaren docenten helpen je kind persoonlijk en effectief!

Naast de 'gewone' bijlessen werken we bij Bijlesned met een eindsprint. Hoe werkt dat?

We inventariseren voor welke vakken er een extra investering nodig is. Dat kan het vak zijn waar je kind al bijles in heeft, maar ook voor een ander vak. Vervolgens bekijken we de lesstof voor de laatste toets, zodra die bekend is. Aan de hand daarvan plannen we één of meer minibijlessen in. Of we geven een advies voor proefwerkcoaching.

 

Hoe gaat de eindsprint in zijn werk...

Bij leerlingen die al bijles krijgen doen we een inventarisatie. We kijken naar de huidige cijfers, naar de werkhouding van de leerling en naar de lesstof voor de laatste toetsen. We stellen een doelstelling vast en werken dit uit tot een plan voor de 'gewone' bijlessen, aangevuld met minibijlessen en proefwerkcoaching.

In 2019 volg je bijles online!

Ontdek nu dat online bijles ook werkt voor jouw kind!

Minibijles

De minibijles is een afspraak met één van onze vakdocenten. In twintig minuten werkt de docent met de leerling door de lesstof heen. We gebruiken hiervoor onze KIT-methode. We gaan bezig om de kennis van je kind op peil te krijgen. Om de toets goed te maken is kennis alleen niet voldoende. Kennis moet geïntegreerd worden, zodat je kind tijdens de toets een vraag ook kan beantwoorden als die anders wordt gesteld. De focus ligt bij de minibijles op de toepassing.

Na inventarisatie van de lesstof gaan we met je kind tijdens de eerste minibijles de lesstof door en geven uitleg. Na de eerste minibijles krijgt je kind een oefening mee. Tijdens de tweede minibijles legt de docent de gemaakte oefening naast de repetitiestof. Voor een docent is dan heel snel helder waar het mis gaat en waar hij extra uitleg moet geven. Is de minibijles klaar, dan is de leerling in staat om de repetitie te maken. In sommige situaties plannen we drie of vier minibijlessen voor één vak in.

De kosten van een minibijles zijn € 12,50 voor 20 minuten les. Een minibijles is alleen zinvol als er per vak minstens twee van worden gepland.

Proefwerkcoaching

Heeft een leerling behoorlijk wat achterstand in het onderwerp van de toets óf is de leerling slecht in dit onderwerp, dan kan proefwerkcoaching een goede oplossing.

Tijdens de proefwerkcoaching gaat een vakdocent een uur met de leerling zitten om de stof 1-op-1 door te werken. Vragen worden direct besproken, de oefeningen worden samen met de leerling gedaan. Zo kunnen we leerlingen die snel vastlopen in moeilijke lesstof helpen om te de lesstof te gaan begrijpen.

De proefwerkcoaching duurt circa 60 minuten en kost € 32,50.

 

Direct aanmelden

 

Bij de eindsprint is vaak haast geboden. De eerstvolgende toets staat meestal al in de planning. Onze studiecoördinatoren werken daarom zeer snel bij een aanmelding. Meestal hebben we de eerste afspraken al na 1 of 2 werkdagen gepland. In sommige gevallen kunnen we bijles of proefwerkcoaching al op dezelfde dag van aanmelding laten ingaan.

MEER WETEN OVER DE EINDSPRINT?

Vul hier je gegevens in en je vraag. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.